Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΕΛ - Πάοκ 2-1

Σε ένα δραματικό, όσον αφορά την εξέλιξή του, ματς στο "Αλκαζάρ", η ΑΕΛ με ήρωα τον Σάντερ Πούρι στο 93' κατέκτησε πολύτιμη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στην εκπνοή της αναμέτρησης. Ο Κουζέν είχε κάνει το 1-0 στο 16', ενώ ο Κοντρέρας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 83' και όπως προείπαμε ο Πούρι διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η ΑΕΛ "καιγόταν" για τους βαθμούς, όπως άλλωστε και ο ΠΑΟΚ (σ.σ. λόγω πλέι οφ). 'Ομως η εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κάποιος, δεδομένων των παραπάνω συνθηκών. Το μέτριο θέαμα και οι ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να σκοράρει στην μία και μοναδική της ευκαρία (16' Κουζέν) και τον ΠΑΟΚ να μην είναι τόσο... αποτελεσματικός, καθώς στην καλύτερή του στιγμή (στο 44') ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, πίεσε ασφυκτικά, προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα γκολ και τελικά επιβραβεύτηκε στο 83', όταν ο Κοντρέρας με κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Όμως η ΑΕΛ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και στην εκπνοή, με τον Πούρι να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Τσιρίλο, κατέκτησε πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 2-1.
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ρομέου), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν).

Γήπεδο: "Αλκαζάρ"
Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Π. Τρύφων (Δράμας)
Κίτρινες: Κατσιαρός, Νταμπίζας, Κουζέν / Τσιρίλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Κοντρέρας
Κόκκινες: Κατσιαρός (2η κίτρινη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου