Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Να «σπάσει»την παράδοση στα Πηγάδια θέλει η ΑΕΛ

Ο σαββατιάτικος αγώνας (στις 16:45 ΝΕΤ) ανάμεσα στην Ξάνθη και την Λάρισα είναι μείζονος βαθμολογικής σημασίας για αμφότερες τις ομάδες. Αν σταθεί βέβαια κάποιος στην προϊστορία, το πρώτο δεδομένο είναι πως οι «βυσσινί» ουδέποτε έχουν φύγει με το «τρίποντο» από τα Πηγάδια από την σεζόν 2005-06, όταν επέστρεψαν στα «μεγάλα σαλόνια»

Τέσσερις φορές έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» οι δύο ομάδες στην έδρα των «ακριτών», με απολογισμό δύο υπέρ τους νίκες και δύο ισοπαλίες, οι οποίες μάλιστα σημειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός πως οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισορροπία στις μεταξύ τους (εντός-εκτός) αναμετρήσεις. ( 3νίκες η Ξάνθη, 3 η Λάρισα, 3ισοπαλίες). Αν μη τι άλλο, οι «παραδόσεις» δεν παίζουν μπάλα, αλλά σίγουρα έχουν την…δική τους σημασία. Το βέβαιο είναι πως οι δύο ομάδες θα δώσουν «μάχη» για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι μεν γηπεδούχοι για να «παγιώσουν» την υπόθεση-παραμονή, οι δε φιλοξενούμενοι για να ξεφύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Να σημειωθεί πως στον αγώνα του ά γύρου, η Λάρισα είχε επικρατήσει στο Αλκαζάρ με 2-0 της Ξάνθης, χάρη στα τέρματα των Μετίν (52’) και Αμπούχατζίρα (86’).


2005-06

Ξάνθη-Λάρισα: 1-0/ Λάρισα Ξάνθη: 3-1


2006-07

Ξάνθη-Λάρισα: 1-0/Λάρισα-Ξάνθη: 1-0


2007-08

Ξάνθη-Λάρισα: 1-1/ Λάρισα-Ξάνθη: 0-0


2008-09

Ξάνθη-Λάρισα: 1-1/ Λάρισα-Ξάνθη: 0-1


2009-10

Λάρισα-Ξάνθη: 2-0


Οι "γνωστές" απουσίες για την ΑΕΛ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός των «ακριτών», Γιάννης Ματζουράκης μπορεί να υπολογίζει στον Σπύρο Βάλλα, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Εκτός αποστολής του αυριανού αγώνα έμειναν ο τιμωρημένος Σταθάκης, καθώς και οι οι Λοντίγκιν, Μπέρτος και Γιακούμπου.

Στον αντίποδα, ο προπονητής των «βυσσινί», Μαρίνους Ουζουνίδης δεν μπ[ορεί να υπολογίζει για μία ακόμη φορά στους τραυματίες. Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, Βενετίδη, Βλασόπουλο και Ιγκλέσιας. Παρόλα αυτά, όλοι στην ομάδα γνωρίζουν καλά ότι το αυριανό παιχνίδι είναι οριακό και ότι μια ενδεχόμενη ήττα θα κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την παραμονή.

2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα φίλε!

    Θα κάτσω να το δω το ματς. Σίγουρα πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι, αλλά εδώ που έχει φτάσει η ομάδα δεν έχει και πολλές επιλογές. Αν και τον συμπαθώ τον Μαρίνο, ίσως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Δεν φταίει βέβαια μόνο αυτός. Είχε και ατυχίες, είχε και τον Πηλαδάκη που έκανε αρκετά καλοκαιρινά λάθη, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια αλλαγή προπονητή θα φέρει αισιοδοξία και πνοή. Ο Παπακώστας είναι καλή επιλογή.

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνουμε απόλυτα φίλε KANTHAROS! Tα λαθη ανηκουν εξ ημισιας σε Πηλαδακη-Ουζουνιδη για την πολύ κακή φετινή ΑΕΛ μας. Η νίκη με την Ξανθη δεν μου λεει προσωπικα τιποτα, εχει πολυ δρομο ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή